Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд срещу народният представител от БСП Манол Генов и бизнесменът Николай Христев-Ники Дявола.
Генов е обвинен за това, че на неустановена дата в средата на месец март 2017 г. в гр. Асеновград, предоставил имотна облага (парична сума в размер на 100 лв.) на свидетел.

Сумата е била предадена на свидетеля чрез Ники Дявола и друго лице, за да бъде дадена на жители Асеновград, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателните си права в полза на Манол Генов като кандидат за народен представител.


Николай Христев, който е стопанисвал ресторант в сградата на местната община и там се е срещал с Генов, е обвинен за това, че в периода от неустановена дата в средата на месец март 2017 г. до 25 март 2017 г. в гр. Асеновград е предоставил имотна облага (парична сума с общ размер 900 лв.) на две различни лица от Асеновград, за да бъде дадена на местни жители, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателните си права в полза на Манол Генов като кандидат за народен представител. Първото деяние е извършено на неустановена дата през месец март 2017 г. и предоставената сума е в размер на 500 лв., а второто на 25 март 2017 г., като предоставената сума е в размер на 400 лв.

Предстои насрочване на делото от съда.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ