Девет присъди има убитият Георги Джевизов-Плъха, последната е изтърпял преди четири години. Криминалното му досие, обаче, набъбва от разказа на известен пловдивски бизнесмен, който сподели за своята среща с него, която останала без последствия.
"Разпознах го веднага по снимките. Този Плъх преди осем години ни "посети" в апартамента ми. Имаше схватка, излезе срещу мен с нож и втори том на биографичната книга на Иван Славков!?", разказва бизнесменът пред Трафик нюз.

Той влиза през балкона, взема на жена ми телефона и 3000 лв. В това време тя става и отива до тоалетната, той се скрива в кабинета ми и взема томчето на Батето, ако тя го усети да я удря с книгата. След малко аз се разсънвам, тръгвам към мивката да си оставя празната чаша и го гледам на малката тераса. Тръгва с нож и книгата към мен.

Захвърля Батето в мивката и след това стана една...разпознах го, но останах с впечатлението, че парите са ги прибрали онези хора.

И ...до там. Нищо. Повече не ме повикаха. А в къщи бяха на петата минута. Шапката му остана в къщи и казаха, че тъй като следата е прясна, кучетата ще го познаят. Вземаха отпечатъци от Батето. Още пазя томчето някой ден - измачкано, следи от това, че е било мокро...Стана през юни 2010, не помня точно деня. Гледах мач от световното по футбол в Южна Африка. В края на мача съм задрямал и тогава е влезнал. Телевизорът работи, хола осветен, а бе ужас. Жена ми още не може да остава сама през нощта и вика внучката, когато това се налага", казва още бизнесменът. 

***
Междувременно от прокуратурата уведомиха, че днес 6 март 2018 г., от 11 часа, ще се проведе брифинг на Окръжна прокуратура-Пловдив, по повод разследване за извършено убийство на Георги Джевизов-Плъха на 2 март 2018 г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ОТ ИЗВЪНРЕДНИЯ БРИФИНГ НА ПРОКУРАТУРАТА