Става въпрос за шесторно убийство и още сега изключваме версията за самоубийство на някой от убитите! Това заявиха от МВР и прокуратурата на извънреден брифинг относно свирепото шесторно убийство в Нови Искър.
БЛИЦ припомня, че при във вторник в дома на семейството бяха открити телата на мъжа на първоначално издирваната Кети Кюхова - Неделчо Юнаков, на неговия син Георги (20 г.), на дъщерята на Кюхова - Нанси (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.).

44-годишната Кети Кюхова, която първоначално бе обявена за издирване, заедно със семейния автомобил - БМВ, е намерена убита и хвърлена в кладенец, дълбок два метра.

Кладенецът се намира на метри от мястото, където беше открит джипът на семейството. Стъклото до шофьорското място е счупено, на негово място има найлон.

В близост до автомобила журналисти намериха тефтерче, в което са написани задължения – сметки за ток, към мобилни оператори. Не е ясно на кого е това тефтерче. В него обаче е споменато и името на Неделчо.

"Всички са убити с огнестрелно оръжие, с множество изстрели. Не е ясно дали оръжието е едно, чакаме да станат готови експертизите. Предстои много работа по лабораториите", добави Борислав Сарафов. 

"Направен е статичен, но и динамичен оглед на местопроизшествието. Иззети са необходимите доказателства. Няма как в този ранен етап да очаквате максимално пълна и обстойна информация. Работим по множество версии", каза той.

"Изключваме версията за убийство с последвало самоубийство", отново подчерта гл. комисар Младен Маринов.

"Към момента основно разглеждаме дейността на убития Неделчо. Той се е занимавал с търговска дейност и е имал общо и с кухи фирми, които са укривали ДДС. Разглеждаме и как точно е придобил имота в Нови Искър. Работим по всякакви факти", каза той. 

"Работи екип на Института по психология, който се занимава с обстоятелствата и фактите по отношение на жертвите и състоянието на телата и ще се изготви психопрофил на убиеца", каза Маринов.

"Убийствата са извършени в нощта на 31-и срещу 1-и януари. Повече подробности и точния час на смъртта на всеки един, не може да кажем към момента. След приключването на експертизите, ще дадем повече информация", каза Борислав Сарафов, добавяйки, че огромен екип работи по случая.

"Вероятно жената е качена насилствено в автомобила, но не може да сме категорични и сигурни към момента", каза Сарафов.

Младен Маринов добави, че предстоят и експертизи на тефтерчето, което днес бе намерено от журналисти. 

Борислав Сарафов обеща утре да даде допълнителна информация относно случая.

"Към момента няма заподозрян от близките, няма как да има, при положение, че не сме изчистили всички версии", каза Маринов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!