Като човек, който борави с оръжия, мисля, че става въпрос за пистолет "Берета". Това заяви на извънреден брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов в отговор на въпрос с какъв пистолет се е прострелял обвиненият за шестте убийства в Нови Искър Росен Ангелов.
"Ще се образува отделно досъдебно производство. Разследването продължава. Само съдебният лекар може да отговори кога е настъпила смъртта. Най-точна ще е съдебно-медицинската експертиза само това мога да кажа. По данните, които имаме в момента става въпрос за убийство от един човек и не е имал съучастници. Работим още и по мотивите на убиеца. Разпитваме негови познати, иззели сме компютър. Към момента потвърждаваме, че извършителят на убийството е бил един", категоричен е той.

"Тепърва ще събираме информация за по-дълъг период от живота му. Няма много вещи на мястото - само дрехи, обувки. Това е.", допълни той.

"Огледът на място продължава и в момента. Към този момент не може да се каже кога се е самоубил. Дали веднага след инцидента в Нови Искър, или по-късно. Това ще стане ясно след аутопсията, отново пояснявам. С това работата по случая не свършва, защото има още много какво да се изяснява", добави Маринов.   

"Росен Ангелов е работил епизодични работи. Работил е по строежите, в автосервиз. Всичко е било нетрайно и без да се осигурява. Във вилата, в която се е укривал в Луково, се е настанил и прикачил към електрозахранването незаконно. Към момента отхвърляме тезата, че убийството е извършено заради фирмите на Неделчо Юруков. Оттегляме тежката техника, защото вече няма нужда тя стои там", приключи главният секретар на МВР.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ