Бизнесменът Светлозар Алексиев, който беше издирван три дни от хисарската полиция и бе заловен на Митница-Пловдив, остава в ареста за 72 часа, съобщиха за БЛИЦ източници на разследването. По време на разпита Алексиев не се е признал за виновен, научи още БЛИЦ.
Работникът на бизнесмена, който бе арестуван на място в стопанския двор в Калояново – Юсеин Гущеров, е освободен под парична гаранция 3 000 лева.

Припомняме, че миналата седмица полицията разби помещение за преработка и съхранение на безакцизен тютюн. Иззет е тютюн, който по първоначални данни, е над 1500 кг. В хода на последвалите полицейски действия в ползвано за обор помещение в стопанския двор на Калояново били намерени 36 бали и 12 чувала тютюневи листа. Част от вече надробената стока била разстлана за сушене върху платна на земята, а друга – разпределена в полиетиленови торби.

Допълнително са конфискувани и две машини за рязане, два електронни кантара, центрофуга, уред за измерване на влажност и различни съдове и пособия, ползвани в процеса на обработка на листната маса.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ