Магистратите от Районния съд в Пловдив порязаха мераците за споразумение на сводниците Илиян и съпругата му Линка, въртели бардак с труженички в центъра на града, пише „Марица“.

Същата съдба сполетя и задържаните заедно с двойката таксиметрови шофьори, ескортирали проститутките до адрес, посочен от клиента - хотелска стая или апартамент. 

Причината магистратите да не одобрят внесените в съда 4 броя споразумения, постигнати между прокуратурата и защитниците на арестуваните, е че не отговарят на закона. 

„...при така постигнатото съгласие между страните за извършено конкретно деяние и правната квалификация на престъплението е налице разнобой и неяснота, поради което и споразуменията, като неотговарящи на закона, не следва да бъдат одорени, а съдебното производство следва да бъде прекратено...“, се посочва в мотивите за решението. 

Същевременно е разпоредено делото да бъде върнато на Районната прокуратура за отстраняване на пропуски и неточности. 

Припомняме, че пловдивската полиция разби схемата с проститутките в края на февруари. Тогава в ареста попаднаха 43-годишният софиянец Илиян и 27-годишната му съпруга Линка, която също била част от онлайн каталога с момичета на повикване. Освен, че подпомагала мъжа си в делата, тя била в занаята доброволно и спомагала за увеличаване на оборота. 

Двойката сводници осигурявали терен на похотливците - хотелска стая или нает за тази цел апартамент в центъра на Пловдив.

Схемата обаче бе разбита след направена поръчка за две момичета от подставени лица. Униформените се задействали, когато проститутките пристигнали на посочения адрес. Задържали както сводниците, така и двама таксиметрови шофьори, ескортирали платените девойки. 

Схемата била следната - клиентът гледа обяви за платена любов е нета, харесва си девойка, обажда се, а сводниците осигурявали стая в хотел. Момичетата били карани до адреса от таксита, вършели си работата, след което жълтите коли отново ги прибирали, а проститутките се отчитали на сводниците си. 

След изтичане на 72-часовото им задържане, Районният съд определи най-тежката мярка за неотклонение и ги остави за постоянно в ареста. 
 
 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ