Джигитът си устрои своеобразно родео насред карантината по улиците на Пловдив и си изпати жестоко, пише "Марица".

В петък вечерта група младежи с автомобил се забавляваха на кръстовище, без да им пука за наложените мерки срещу заразата, нито за спазването на пътните правила. Един от пътниците сякаш бе на абитуриентски бал. Той се бе показал до кръста от задния десен прозорец. Друг от тях пък буквално бе яхнал колата, също като на родео с подивели бикове. 

Пловдивската полиция обаче реагира светкавично. За броени часове водачът на купонджийския автомобил беше установен и санкциониран. 

По наша информация той се казва Светослав  Н., от град Пловдив, на 18 години. Съставен му е акт за две нарушения. Едното е по чл. 5, ал. 1, т.1 от ЗДвП за създаване на опасност за движението и хората, а другото - по чл.132, т.2 от ЗДвП за това, че не е осигурил безопасния превоз на пътниците при потегляне и по време на движение. 

Младият шофьор е собственик на въпросния Опел Вектра. Той е дал писмени обяснения в полицията, че решили с приятели да излязат да се позабавляват. Младежът съвсем скоро е взел книжка и това е първата му собствена кола.