От медиите научих за ареста, когато бях за риба и щом се прибрах у дома, заварих цялата къща потрошена. Добре, че децата не са били там. Това обяви бащата на единия от задържаните при спецакция в Поморие в петък Богдан Рупанов – Васил. 
Помориецът, който дойде в съда за мярката за неотклонението на сина си, разказа още, че не вярва Богдан да е извършил подобно нещо. Според него той бил натопен от приятелите си.

„Няма как подобно нещо да е ставало в къщата ми и аз да не разбера. Познавам си детето, няма как да е виновен. Уж са приятели с Христос, но вече не знам. Каза ми, че бил натопен“, заяви възрастният мъж,, цитиран от "Флагман". Той сподели още, че в момента синът му е безработен и е изцяло на негова издръжка.

Преди време 23-годишният мъж си изкарвал прехраната като охрана в заведение. Това лято също смятал да започва някаква сезонна работа.

Малтретираният посочил други трима за извършители, но сред тях не бил синът му, твърди още Васил.

Гледането на мярката в Районния съд в Поморие се отложи с 30 минути, туй като Христос Янулис нямаше назначен адвокат. "Мислех, че семейството ми се е погрижило", промълви братът на съпругата на Митьо Очите.