Днес в зала № 1 Пловдивският апелативен съд гледа жалбата на турския гражданин Джамал Караджа срещу задържането му под стража от Окръжния съд, предаде  Plovdiv24.bg.

Той обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража”, наложена от окръжния съд в Пловдив пред въззивна инстанция. Съдът обаче го остави в ареста с мотив, че има достатъчно доказателства за "съпричастност към престъплението" и че ако бъде освободен под гаранция може да се укрие.

При зверското меле на аутобана загинаха 2-годишно момченце и три жени. Оказва се, че всички те са били роднини на обвиняемия шофьор. Детенцето му е било син, две от жените са били сестри на съпругата му, а последната жертва е тъща му. При жестоката катастрофа оцеляха трима: мъж, дете на 7 години и жена.

Ексклузивно в БЛИЦ! Страшни подробности за кървавото меле на "Тракия", едната кола е по таван (ПЪРВИ СНИМКИ)

Разследването е установило, че турският шофьор е карал в аварийната лента на магистралата с много висока скорост. Именно там неговият миниван „Фолксваген транспортер”, се блъска в спиращ в аварийната лента камион „Мерцедес” със софийска регистрация. При удара миниванът се преобръща и се тътрузи на дясната си страна около 200 метра по шосето на магистралата. Миниванът е с германска регистрация, а пътувалите в него били турски граждани, които се връщали, през България, към родните си места.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ