На излизане от гаража го задържахме. Цяла нощ в гаража оперативни полицаи правиха претърсвания и извивания. В сутрешните часове завърши всичко.  Това разкри прокурор Евгения Станкова по време на извънредни брифинг на ГДБОП във връзка с огромното количество боеприпаси, което намериха в няколко бандитски бърлоги.
 

"Лицето, собственик на склада, е задържан. Той е същият, който преди време бе изловен с 50 „Узи“. Голям обем от оръжия и взрив. А това създава опасност за хората и населението, ако същият не бе намерен и иззет", каза още Станкова.

Първи подробности от прокуратурата за мащабната акция на ГБОП с открити много оръжия и боеприпаси 

"Всичко започна от оперативна информация, която получихме от септември 2017 престъпна група, която се занимава с придобиване, съхранени и продажба на оръжия.

Общо девет адрес бяха претърсени. Седем лица за задържани. Това стана по врем на самата сделка, която бе вчера. В тях намерихме 17 автомата Калашник, 15 пистолета и 12 цеви", поясни още прокурор Станкова.
 

По информация на БЛИЦ въпросният тартор, задържан преди време с 50 „Узи“, се казва Йордан Йорданов.

"За нас е чудно как тези оръжия са излезли от завод "Арсенал". Ние имаме категорични доказателства, че именно от там аз излезли повече боеприпаси", каза пък Ивайло Спиридонов.

"Ще възложим проверка на целия завод „Арсенал” в Казанлък. Продължаваме да работим как е изнасяно оръжието от завода „Арсенал”-Казанлък. Имало е вътрешен начин. Оръжието категорично е излязло по нелегален начин от завода", заяви Гешев.

По думите му източникът на проблема е изнасянето.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!