Опасният рецидивист и убиец Момчил Баев планувал да избяга зад граница и да се укрие, с цел да осуети 8 години затвор, съобщава "Флагман". 

35-годишният Момчил получи присъдата заради причинена смърт на 21-годишната Неда Пехливанова и нанесени телесни повреди на други двама души. Баев се призна за виновен за това, че на 18 май 2017 година с лекия си автомобил Опел "Корса", със скорост 132 км/ч на пътя между село Детелина и Крушево, Карнобатско, при десен завой, е предизвикал смъртта на Неда. В колата е била и нейната приятелка Милена Драганова, която е получила три средни телесни повреди, а 5-годишният й син се е разминал с уплаха и лека телесна повреда.

 Баев е осъждан многократно и зад гърба си има 30 присъди, предимно за шофиране без книжка. Може би и това е причината да реши за избяга зад граница, където да се отърве от съдебното си минало и да се размине с настоящото наказание. 

По внесено искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът наложил мярка за процесуална принуда „забрана за напускане на страната“ спрямо Момчил.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ