Над 20 души са дали показания в първите часове след откриването на трупа на 7-годишната Дамла Муса. Най-дълго е продължил разпитът на майката С. М. Към 18.00 часа нейни близки са й донесли храна, защото трябвало да остане още на разположение на разследващите, съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на осведомени източници.
Почти сигурно е, че тя ще остане тази вечер в ареста.

Припомняме, че тази сутрин в апартамент на третия етаж на жилищен блок „Слава“ в центъра на Момчилград, върналата се от нощна смяна С. М. открила мъртва 7-годишната си дъщеря Дамла Муса. Започнала да крещи и да маха тиксото, с което била облепена главата на момиченцето.

С. М. работи в „Теклас - България“, като в нощта на убийството била на смяна във фабриката, която отстои на десетина километра от Момчилград. По време на нощните й смени, в апартамента е идвала бабата на Дамла. Тя обаче заминала преди месец в Турция, където трябвало да се грижи за болен роднина. В южната съседка е и баткото на момичето. Бащата пък е на гурбет в Белгия.

В събота вечерта С. М. приспала детето и тогава тръгнала на работа. Върнала се в апартамента в неделя към 7.30 часа.

"Монитор" пише, че според неофициална информация полицаите издирват съсед, който е заплашвал семейството на малката Дамла преди време, а майката С. М. е подала сигнал за това в МВР преди време.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ