След снощните разкрития на агенция БЛИЦ, в редакцията ни се получи писмо, което е публикувано и в коментар под новината, че арестуваният медик е бил борец за правда и е ненавиждал крадците и престъпниците. Наш източник разкри, че ренгенологът е бил познат в квартала си с прякора Гамена.
Това прозвище обаче познатите и приятелите му употребявали не като обидно, а напротив, наричали го така със симпатия, защото бил непримирим към нередностите и не спирал да се бори с тях.

Първо в БЛИЦ! Разкриха зловещи подробности от миналото на Жоро Плъха, докторът е нямало да се спаси, ако не го е застрелял на място 

„Гамена е от моя квартал и потвърждавам на 100 % написаното в БЛИЦ, наистина е избухлив, но е много справедлив, защитава бедните и слабите. Преди време се прибирал към вкъщи в ранните часове на нощта и забелязва двама автоджамбази да тарашат мерцедес, беше ги строшил от бой на единия му беше счупил крака, а на другия три ребра, беше ги гонил до дупка, за да ги смачка. Скачал е и на мутри за да защитава невинни потърпевши. Гамена е голям пич, да ненормален е, не го слуша главата, не го е страх от нищо, но е добър и справедлив, не е мафиот и далавераджия, напротив ненавижда ги“, пише още в писмото.

Днес в 12 часа ще има втори протест пред Второ РУ в Пловдив. Очаква се на него да се стекат стотици в подкрепа на арестувания рентгенолог с искане за освобождаването му. Както БЛИЦ съобщи, в нощта на 1 срещу 2 март д-р Димитров застреля крадеца Жоро Плъха, след като престъпникът проникна в дома му. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ