Жоро Плъха, убит от д-р Иван Димитров при нахлуване в дома му в Пловдив, днес е трябвало да получи акт за глоба от 120 лева по старо дело за извършено престъпление, научи БЛИЦ от свои източници.
Преди дни, малко преди да бъде убит, са ходили до дома му да го търсят, но жена му категорично е отказала да приеме документа, разказа източници на БЛИЦ. Вчера бащата на Плъха е бил на улицата, разговарял е със свой съсед от ромски произход и се е смеел гръмко. 

Осведомени източници потвърдиха и първоначалната информация на БЛИЦ, че Плъха е бил наркоман. Със семейството си е живеел в сносна къща, която не е тънела в мизерия за разлика от повечето такива, които се намират в „Столипиново”. Нашите източници съобщиха още, че всички в семейството много лъжат и се крият, сума ти време майката на Георги Джевизов е издирвана  за дължими суми към ВиК.

В Пловдив започва извънреден брифинг на прокуратурата, на който ще бъдат дадени подробности за убийството. Очаква се днес около 17:30 часа, когато изтича 72-часовата мярка на д-р Димитров, той или да бъде освободен от ареста, или да бъде поискано постоянното му задържане.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ