Убийството се е случило на 17 май в кв. "Орландовци" около улица Малашевска. Тогава в малките часове е получен сигнал, че на улица в този квартал пред къща има лице от женски пол в безпомощно състояние, с видими следи от насилие. Жената е била вързана със свинска опашка. Имало е следи от кръв около нея. Това заявиха на извънреден брифинг административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова и директорът на СДВР Георги Хаджиев във връзка с бруталното убийство на циганка в столичния кв. "Орландовци"

БЛИЦ припомня, че вчера стана ясно кой точно стои зад зверството с открития вързан труп на жената в София.

"Самоличността й е установена. Тя е имала скитнически начин на живот, криминално проявена и наркозависима. Със свои близки многократно е извършвала кражби, някои от които от складово помещение на намиращ се наблизо месокомбинат", заяви Русинова. 

"В резултат на извършените следствени действия в този склад са намерени бухалки и петна от кръв в халето. Назначени са ДНК експертизи. Тримата обвиняеми вече са установени. По свинската опашка и бухалките е имало кръв освен от починалата, но и от извършителите. Иззети са записи от камери, на които се виждат лицата как са въвели вързана потърпевшата в помещението. Убитата жена е стояла в халето 2 часа", каза Русинова. 
 

"Едно от лицата е било осъждано за трафик на наркотици извън България. Бил е предсрочно освободен. Тези три лица не са официални служители на охранителната фирма, която е пазила тези складови помещения, но по справка тези три лица са били на работа във въпросната вечер", добави тя. 

"На починалата са нанесени множество удари по тялото - има счупвания на главата, на ръцете. В резултат на това се е получил кръвоизлив и събиране на кръв в горната част на тялото. Именно това е причината за смъртта", завърши Русинова. 

"Лицата са се предали сами в СДВР", добави директорът на СДВР Георги Хаджиев.

"Преди около два месеца на починалата пак й е нанесен такъв побой в района. Тогава тя е била остригана. Смятам, че никой няма право така да се отнася с друго човешко същество", заяви той.