"Съдебномедицинската експертиза дава заключение дали едно лице наистина се е самоубило, гледайки положението на трупа, ръката му, барутните частици, оръжието и т.н. Мотивът на Росен Ангелов да извърши тежкото престъпление е смесен - както емоционален, защото е отхвърленият любовник, така и финансов. Както стана ясно, Кети приживе е почиствала домове. Те са били на заможни българи, живеещи в София и околностите. Някои от тях Росен е искал да ограби. Това е и една от причините за разрива между тях - Кети не е искала да му предостави достъп до някои от тези домове - ключ и код на алармените системи. Тогава Кети е разбрала, че любовта му не е била безкористна, искрена и сърдечна. Това е и една от истинските причини той да иска да я затрие от лицето на земята. За връзката й са знаели всички нейни роднини, затова са затрити и всички свидетели", каза шефът на следствието и зам. главен прокурор Борислав Сарафов.

"Той е убил семейството на Кети, защото тези, които биха били заинтересовани от разкриването на убийството, са детето, съпругът й и нейните близки", каза той.

"Още през август 2007 година Росен Ангелов има полицейска регистрация и тогава от него е взето ДНК, затова и веднага след изготвяне на заключението по ДНК анализа при убийството, вече знаехме, че Ангелов е замесен", разкри Сарафов.

"Действията на Ангелов, като тежък социопат, за нас са нелогични. Той не е имал разумни мотиви да извърши едно петорно убийство. Явно просто го е сторил, за да не се разкрие затриването на Кети Кюхова. Хронологично първо е убита тя", подчерта той.

В същото време прокурор Наталия Николова разби на пух и прах теориите на конспирацията, свързани със самоубийството на масовия убиец от Къщата на ужасите.

"В последните дни чета много становища на хора, които тиражират различни версии. Много от тези анализи и коментари искрено ме забавляват. Сега ще ви представим актуална, точна и коректна информация и ще разбия всички теории на конспирацията", каза Борислав Сарафов на извънреден брифинг относно последните тежки престъпления в страната.

БЛИЦ припомня, че още вчера вътрешният министър Валентин Радев заяви в аванс, че информацията на брифинга с експерти ще сложи край на спекулациите по случая с доказателствата, които по думите му са безспорни.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ: Страховити подробности за касапницата в Нови Искър! Разследващи оповестиха какво се е случило по часовеВидео: Нова телевизия