Пловдивчанка отнесе акт за дребно хулиганство, държала се грубо към полицаи. Причината за агресията на дамата била глоба, наложена й заради липса на документи, съобщава trafficnews.bg.
 

Неприятната случка е станала през уикенда. Нарушителката и три нейни приятелки са пътували с кола, когато били спрени на булевард „Марица”, преди Водната палата. След проверка на шофьорката, униформените поискали лични карти и на спътничките. Оказало се, че жените нямали никакви документи в себе си.
 
След справка за самоличност, полицаите съставили глоби на пловдивчанките. Макар сумата за нарушението да е минимална, една от жените се ядосала и нападнала с обидни думи органите на реда. Държала се грубо и арогантно, дори ги заплашила с уволнение.
 
„На един телефон сте, звънкам и от утре не сте на работа. Кои сте вие, че ще ми извършвате проверка и ще ме държите в колата на пътя толкова време. Какво като сте полицаи, вие сте никои! Утре ще разберете коя съм аз, с кого си имате работа, ще ви уволня всичките“, крещяла ядосаната жена.
 
В същото време на алеята край река Марица преминавали пешеходци, които станали свидетели на словесната разправа.
 
Заради думите си пловдивчанката е била санкционирана и за проява на хулиганство.
 
Още в първите работни дни на седмицата, дамата обжалвала наложената санкция. Като мотиви тя изтъкнала, че неправомерно и законосъобразно й е написан акта. Пред магистратите в Районен съд – Пловдив тя отрекла да е изричала закани и обиди към представителите на реда, но показанията и писмените доказателства сочили друго.
 
Съдиите решили и наказали дамата с глоба, като размерът й е 300 лева. Според тях това би била най-подходящата санкция, тъй като нарушителката е с чисто съдебно минало, не е осъждана за подобни прояви, ангажирана е трудово и има семейство.