Див екшън побърка полиция и прокуратура в Несебър. Рано сутринта на 1 юни в хотел в Слънчев бряг се разиграла грозна сцена и младо момиче – сервитьорка, едвам се отървала от изнасилване, пише "Труд".

Несебърските полицаи заловиха много бързо изнасилвача, разпознат по татуировка на едната ръка. За три часа криминалистите изгледали всички записи от камери на мястото на инцидента и стигнали до извършителя- Божидар И., който работел като готвач в един от отворените вече хотели на курорта – „Централ плаза“. Инцидентът, който изправил на нокти полиция и прокуратура в Несебър, станал призори – около 05. 20 ч. сутринта в същия хотел.

Божидар И. бил от Ямбол, криминално проявен, осъществил преди време брутален грабеж. В хотела той се уредил на престижната и добре платена сезонна работа. Вечерта преди случката обаче пил доста и започнал да задиря 25-годишно момиче – сервитьорка в ресторанта. Въпреки, че младата жена му отказвала, той започнал да нахалства и постепенно станал агресивен. Когато тя се опитала да се отърве от него, изтичвайки по коридора към стаята си, Божидар хукнал подире й. Докопал я за косата и започнал да я бута с всичка сила към стаята, като я удрял с юмруци в областта на главата, гърдите, корема, областта на бъбреците. Насилникът нанесъл удари и с коляно в дясната част на ханша на момичето, огъвал ухото й.

Младата жена работела като сервитьорка в Бургас, но за летния сезон решила да припечели от гурбет в най-големия ни черноморски курорт и се хванала там на работа. Персоналът бил още нов, повечето от хората не се познавали помежду си. Момичето било фино и слабичко и напрягайки сетни сили успяло да се изтръгне от изнасилвача и да избяга. Трепереща, тя се приютила на рецепцията и позвънила на тел. 112.

Полицаите пристигнали, камерите от хотела били иззети и изгледани от криминалистите минута по минута. След като бил разпознат по татуировката-плетеница, готвачът бил открит в неговата стая в хотела и арестуван. Престъплението е по чл.152, ал.1, т.2, предл.1, вр. с чл.18, ал.1 от НК, съобщиха от прокуратурата. Магистратите подчертаха, че обвиняемият е задържан благодарение на отличните действия на служителите на ОД на МВР – Бургас. Предстои във вторник Районна прокуратура – Несебър да внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!