Екслейтенантът на Митьо Очите – Гроздан Балабанов и Красимир Каранлиев, който ограби собствената си майка и s заплаши, че ще й пусне ток,  са двамата „търговци“ продали 500 грама градинска трева вместо марихуана на 28-годишният софиянец Атанас Дженков.


Това съобщава "Флагман", цитирайки свои източници.

Случаят представлява жестока главоблъсканица не само за читателите, но и за самите разследващи, които са в шах за това какво да правят, тъй като подобно престъпление в модерната история на Бургас може би не е регистрирано.

Балабанов (47 г.) и Каранлиев (44 г.) пристиганли на паркинга пред Технополис в 19 ч. снощи и според полицейската хроника извършили кражба.

Те уговорили среща с 28-годишния Дженков, с който трябвало да разменят стока за пари по повод обява в сайта OLX. Тук историята става изключително интересна, защото показанията на двете страни коренно се различават. 

Софиянецът е обяснил пред полицаите, че видял обява за чисто нов iPhone 11 PRO в портала за онлайн търговия. На място той пристигнал с найлонова торбичка.

„Продавачите“ го попитали колко пари носи, той отворил портфейла, Балабанов и Каранлиев го грабнали и захвърляйки торба със зелена субстанция отпрашили. Младият мъж, който току-що бил „олекнал“ с 2200 лв подал сигнал в полицията за кражба и обяснил ситуацията.

В същото време, няколко часа след срещата на паркинга, униформените спипали „крадците“. 47-годишният Гроздан Балабанов и авера му 44-годишният Красимир Каранлиев обяснили, че всъщност сделката била за половин кило марихуана.

Вместо 500 грама от наркотика обаче, двамата напълнили торба с истинска трева, която двамата „набрали“ от градинката пред бл. 15 в жк „Изгрев“, където живее Каранлиев. Тази версия се потвърждава от „продадената“ стока, която униформените открили у 28-годишния клиент от София. Той, вероятно от срам, описал „сделката“ по съвсем различен начин.

Абсолютно неясно на този етап остава кой реално е виновен в случая. Реално продаден наркотик няма, а сделката все пак е осъществена.

Дали в случая е виновен този, който е поискал голямото количество марихуана и останал с пръст в уста, се е оплакал на полицията; или тези, които са предложили количеството, но са го заменили? Това е въпрос, който вероятно в идните дни ще получи своя отговор. На този етап обаче най-логично остава по случая да бъдат повдигнати обвинения (на незнайно кой) за измама. 

Припомняме, че и двамата „търговци“ – бившият лейтенант на Димитър Желязков-Очите – Гроздан Балабанов и Красимир Каранлиев са криминално проявени. 

Първият преди около 2 години получи ефективна присъда от 2 години и 8 месеца за кражба, извършена в условията на опасен рецидив, а отделно преди години е бил осъден като част от наркобанда.

Каранлиев пък, който е осъждан няколко пъти за кражби, преди близо година заплаши и ограби собствената си майка в жк „Изгрев“.

Тогава свидетели предадоха и думите му: „Ако още веднъж стъпиш в апартамента, ще ти пусна 220 волта ток!“. Броени дни по-рано той бе потрошил и няколко автомобила на свои съседи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!