Попълнете търсена ключова дума или фраза

Свидетел закопа здраво бандата на Илко и Карчо!

https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/svidetel-zakopa-zdravo-bandata-na-ilko-i-karcho_news634365.html Blitz.bg Бургас, България 20 Окт. 2018, 14:34 6229 прочита 0 коментара
Бургаската банда на Илко и Карчо се учила от „Рижите”. Това е посочил свидетел по делото в Специализирания наказателен съд, пише flagman.bg.

Става въпрос за служителя от сектор БОП в Бургас Николай Ангелов, който се явил в съда миналия месец.

В края на 2016 г. се получи информация, че група лица извършват престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, както и че същите приемат платени поръчки за нанасяне на телесни повреди, разказва Ангелов. - Лично аз придобих тази информация чрез провеждането на среща с доверено лице, не мога да му кажа името, то желае да остане анонимно… Това, което аз съм придобил по делото, е именно, което ми е споделило довереното лице за самата група – че те са изключително агресивни и че са подражавали на известните в Бургас „Рижите”, свидетелства още Ангелов на съдебното заседание.

Припомняме, че делото продължава да се води само срещу Илко Паскалев и Станчо Христов. Това са двамата подсъдими, които отказват да се признаят за виновни.

Останалите - Георги Карчев-Карчо, Димитър Киров, Георги Иванов, Филип Чорио, Теодор Бангеев, Радослав Пехливанов и Николай Сребров, признаха вина и сключиха споразумение с прокуратурата за по-леки присъди в началото на годината.

На делото през септември са се явили няколко свидетеля. Сред тях са и двама разследващи полицаи от Бургас, единият от които е гореспоменатият Николай Ангелов. 

Последният е участвал и при ареста на Георги Карчев в апартамента му. Акцията била проведена рано сутринта.
Когато позвънили на вратата, Карчев първоначално не отварял. Само повтарял „след малко, след малко”.


Николай Ангелов обаче му разпознал тембъра, тъй като го подслушвал дълго време със специални разузнавателни средства (СРС).
Шест месеца съм му слушал гласа, мога да го позная насън, отсякъл свидетелят пред съда.

От СРС-тата се изяснило, че Илко Паскалев и Станчо Христов са изключително близки.

Последният бил описан от информатор като „агресивен човек, който Паскалев използва именно тогава, когато има платена поръчка за нанасяне на телесни повреди”.

В хода на разследването станало ясно, че лицата се занимават с разпространение на дрога, но не в условията на съучастие, а като организирана престъпна група (ОПГ).

Установи се, че ОПГ-то има не един, а двама изявени лидери - единият се казва Георги Карчев, а другият е Илко Паскалев, посочил служителят от БОП в съда.

Бандата се снабдявала с марихуана от Филип Чорио, в чийто дом бе открита цяла оранжерия със забраненото растение.
Илко Паскалев е човекът, запознал Карчев с Чорио, установили още разследващите.

Станчо Христов пък участвал, когато имало акции по сплашване или побои.

На делото се е явил и свидетел, който е пострадал сериозно при сбиване в дискотека „Плаза”. Той обаче не бил сигурен кои точно са биячите му. Те били много голяма група – 10-12 човека.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам