В резултат на проведена на 30 и 31 май операция от служители от Главната дирекция „Национална полиция“ и колегите им от ОДМВР-Търговище е неутрализирана престъпна мрежа за наркоразпространение на територията на област Търговище. Двама от мъжете били засечени край град Попово, непосредствено след осъществена покупка на наркотични вещества, съобщиха от МВР.
 

Те пътували в лек автомобил, с русенска регистрация, и при вида на униформените опитали да избягат, но самокатастрофирали. Последвало задържането им, както и претърсване на автомобила, в който са открити общо 300 г суха тревиста листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.
 
При извършения дръг тест на шофьора било установено, че той е управлявал колата след употреба на наркотици. В хода на операцията са задържани и двамата дилъри, от които са иззети 16,5 грама марихуана, електронна везна и парична сума. Установени са и още трима техни клиенти, от които са иззети общо около 17 грама марихуана.
 
По случая са образувани 7 досъдебни производства за разпространение и държане на наркотични вещества. При последвало претърсване в гр. Русе на адрес на един от задържаните, са установени голям брой облекла от различни запазени търговски марки, като по конкретния случай е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-Русе.
 
С постановление на прокурор на двама от задържаните са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.