4 апартамента в София на възрастна лекарка са в ръцете на имотната мафия малко преди жената да почине при странни обстоятелства, става ясно от разследване на Нова тв.

89-годишната д-р Нанка Калчева била приета в травматологията на „Пирогов” през март т.г. след падане. Там се запознала със санитарката Мария Илиева, която твърди, че възрастната жена я помолила да се грижи за нея и тя я взела в дома си в общинско жилище. Там обаче, започнали да се случват странни неща, твърди наемател в едно от жилищата на Калчева.

Възрастната жена все по-рядко си вдигала телефона, но все пак успяла да му каже, че й дават бели и розови хапчета. Станала неадекватна и наемателят подал сигнал в полицията.

Един месец Калчева живяла в дома на санитарката, след което починала в началото на май. През това време обаче, 4-те й апартамента в София били прехвърлени на името на двама жители на кв. „Факултета”. Сделките по прехвърлянето станали едновременно на 5 май т.г. при един и същи нотариус. Основанието за прехвърлянето – срещу издръжка и гледане.

Така 2 апартамента - в кв. „Света Троица” и „Ботунец”, вече са собственост на Гинка Иванова, далечна братовчедка на санитарката, а 2 апартамента в „Овча купел” – на  Димитър Ташев. С възрастната лекарка е контактувал и мъж, сочен за тартор на имотната мафия в ромския квартал.

Калчева притежавала и 2 апартамента в Плевен, които също били подготвени за прехвърляне, но жената починала ден преди нотариус да отиде в дома на санитарката, за да изповяда сделката. В репортажа на Нова санитарката искрено съжали, че това не могло да стане и обясни, че не взела на свое име софийските апартаменти на Калчева, за да не загуби общинското жилище.

Полицията в 6 районно разследва случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!