За шест месеца в затвора бе изпратен шофьор, опитал се да подкупи двама полицаи в Бургаско. За интересния случай съобщават от пресцентъра на Бургаския окръжен съд, наложил строгото наказание на рушветчията. 

Стоян С. е спипан да кара пиян на 11 март т.г. край село Тръстиково, Община Камено. Спрян е от двама полицаи, които останали удивени от гледката. Фирканият мъж не можел да стане от седалката на колата си, но явно осъзнавал какво ще се случи и бръкнал в джоба си и изкарал 65 лева, които се опитал да даде на пътните полицаи - за почерпка. 

Разбира се те са отказали и веднага са го арестували, а тестът с дрегер е отчел 1,85 промила алкохол в кръвта.  Окръжният съд освен, че праща Стоян в затвора, го лишава и от правото да управлява автомобил за девет месеца. 

Присъдата е прецедент, защото до този момент не е известно да е налагано ефективно наказание за опит за подкуп на полиаци.

В случая обаче става въпрос и за шофиране в силно нетрезво състояние, което е утежняващо обстоятелство. От известно време съществува съдебна практика водачи с над 1,2 промила и предишни провинения на пътя да се вкарват в затвора за по 3-4 месеца. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!