Принц Андрю е летял в частния самолет на Джефри Епщайн с руска моделка, която по-късно влиза в затвора за престъпления с наркотици, съобщава The Sunday Times.
Херцогът на Йорк, тогава на 38-годишна възраст, лети през 1999 г. с 27-годишната Ана Малова с „Лолита експрес“ на Епщайн до континенталната част на САЩ от карибския остров на финансиста, станал печално известен със секс трафика и оргии с малолетни. Данните за полета са представени в американски съд.


Принц Андрю и Джефри Епщайн


Тази информация идва в момент, когато вторият син на кралицата, който вече е на 59 години, се сблъсква с редица съобщения в медиите за предполагаемите му скандални връзки с Епщайн, който се самоуби в затвора преди две седмици.


Ана Малова


Според The Sunday Times, Документите за полета са получени от жени, които твърдят, че са били жертва на трафик от Епщайн и са били представени в съда от „сексуалната робиня“ Вирджиния Робъртс - която е снимана на 17 години с ръката на принц Андрю около кръста й.Ана Малова, бивша Мис Русия, според документите на полета е била на самолета, който превозвал девет пътници, включително Епщайн.

Моделката се преместила в САЩ от Москва и преди 1998 г. стигнала до финала на конкурса за красота Miss Universe. Не е ясно как е попаднала в порочния кръг на Епщайн.


Частният самолет на педофила милиардер Епщайн


През 2010 г. тя се оказва в затруднение със закона, след като прокурорите в Ню Йорк я обвиняват, че е подправяла рецепта за опиати, като тя също така се е сблъсквала с обвинения в кражба на рецепта от лекар. През май 2011 г. тя влиза в затвора заради това, че многократно се е появявала късно за програма, свързана с наркотиците, назначена от съда.Пред The Sunday Times, тя казва „не може да потвърди или отрече нищо“.

Новините идват, когато херцогът на Йорк отрече, че някога е подозирал „подобно поведение“ от осъдения педофил Джефри Епщайн.


Джефри Епщайн


Нарушавайки мълчанието си след поредица от съобщения в медиите за предполагаемите му връзки с финансиста, Андрю пусна изявление, изразяващо „огромно съчувствие“ към жертвите на Епщайн.

Той също така споменава, че е "грешка" да се вижда с 66-годишния Епщайн след освобождаването на американеца от 18-месечен затвор през 2010 г. свързано с проституиране на непълнолетни.

Превод и редакция: БЛИЦ