Специализираната прокуратура събира нови доказателства по текущото разследване за извършени криминални престъпления от Васил Божков. Това съобщиха от прокуратурата по повод акциите, които се провеждат в столицата.

БЛИЦ припомня, че както първо медията ни съобщи, спецоперация има на улица „Черковна“ 38, а също така и в столичния квартал „Симеоново“.

Там бе задържан бивш служител на МВР, които е охранявал Васил Божков. Малко след това се пояси информация, че задържаният най-вероятно е „една от десните ръце“ на Божков, а именно Славчо Марков

„Днес, 3 юли 2020 г., Специализираната прокуратура извършва действия по разследването за събиране на доказателства във връзка с текущото разследване за извършени криминални престъпления от обвиняемия В. Б.

Първи СНИМКИ в БЛИЦ от спецакцията срещу хора на Божков на 2 адреса в София

Служители на ГД „Национална полиция“, под ръководството на Специализираната прокуратура, провеждат претърсвания на адреси на територията на София и град Сандански, в т.ч. в офисите на търговско дружество, свързано с В.Б., с цел да бъдат иззети веществени доказателства, относими към предмета на делото.


Снимки: ПРБ

Към момента процесуално-следствените действия по досъдебното производство продължават“, уточняват от прокуратурата.

БЛИЦ уточнява, че преди минути стана ясно, че и друг приближен на Божков - Веселин Балтов е задържан в град Сандански.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!