Полицията разби модерна нарколаборатория в Бяла Слатина, стана ясно по време на брифинг в Окръжна прокуратура-Враца. Информацията бе съобщена от окръжния прокурор Владимир Сираков и директора на МВР-Враца ст. комисар Цветко Нинов.

Полицията в Бяла Слатина със страшен удар, разкри голяма тайна под езеро с японски шарани


Случаят е от вчера. След получена оперативна информация е било извършено претърсване в къща в центъра на Бяла Слатина, собственост на 40-годишен мъж. При обиска служители от отдел „Криминална полиция“ към областната дирекция на МВР във Враца са открили добре изградена водно-техническа система, направена за отглеждането на декоративни рибки, съобщава bulnews.bg.

Под големия аквариум, източвайки водата, униформените установили добре камофлиран вход за 3 помещения под земята с обща площ от 15 кв. м. В тях е била изградена модерна лаборатория за отглеждане на канабис. Тя била оборудвана с лампи, вентилационна система и датчици, които да регулират влагата, температурата, топлината и светлината в помещенията. Ченгетата са открили 42 саксии с 42 растения канабис, които били с височина между 40 и 50 см.


След акцията е задържан 40-годишният собственик на имота, който живее с майка си. По данни на полицията, той е бил задържан преди години за притежание на минимално количество наркотично вещество и наказанието е минало по административния ред.


Мъжът е с висше образование, познания в ботаниката и висок интелект. Той се е занимавал с покупко-продажбата на рибите, които отглеждал, което пък му служело като замаскиране за незаконната дейност, която осъществявал.
Предстои днес прокуратурата да поиска задържането му за 72 часа. 
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354в. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук