Полицията в Бяла Слатина нанесе сериозен удар на разпространението на наркотици в града и областта, като разкри тайнствена лаборатория.

Според информатор, маскиран като ченге, съобщил пред "Конкурент", че нарколабораторията била под земята. Тя се намирала в траншеи, върху които имало езерце с японски шарани.

Собственикът на имота, познат в града като П. Нагата, имал бизнес хоби – за отглежда японски шарани и да продава растителност за декоративни аквариуми и малки езерца.

Днес полицаи от РУ – Бяла Слатина атакували с няколко патрулки имота, който се намира на ул. „Хаджи Димитър“.

Вероятно акцията е била дълго подготвяна, защото униформените знаели какво и къде да търсят. И го намерили. Начело на разследващите бил началникът на управлението Деян Николовски, който днес нанесе съкрушителен удар на враговете си и погледна към по-висока позиция в системата на МВР.

За да разкрият лабораторията, в която се отглеждали забранени от закона растения и добивали опасни вещества, били използвани и пожарникари. Екип на Криминалистична ларобатория посетил обекта и иззел важни доказателства, за да бъде „закован“ в съда собственика на имота.

Хората в Бяла Слатина се питат колко дълго време децата им са тровени от "продукцията" на Нагата...

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук