Искането на Районната прокуратура в Търговище да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо привлечения като обвиняем Николай К., който с цел да принуди другиго да се разпореди с вещ или със свое право или да поеме имуществено задължение го заплаши, като деянието било придружено със заплаха за убийство и причиняване на лека телесна повреда, е било уважено от състав на Търговищкия районен съд. Това съобщиха от прокуратурата.

В искането си до съда прокуратурата посочила обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е бил привлечен. Деянието е тежко по смисъла на закона. 

Николай К. според прокуратурата може да извърши друго престъпление, тъй като по делото били събрани доказателства, че за времето от 11 до 12 декември 2017 г. той е осъществил изнудвания и спрямо други 5 лица със същата бруталност и агресия. 

36-годишният Николай работел във фирма за отпускане на бързи кредити. На 11 декември 2017 г.  той извършил престъплението спрямо клиент на фирмата, когото заплашил, че ако подаде оплакване в полицията, няма да види детето си или ще го получи в колет. 

БЛИЦ припомня, че кредиторите смляха от бой длъжник с бременна жена в Търговище и го заплашиха, че „ще бръкнем в нея и ще получиш бебето си в колет“

По сигнал на потърпевшия Районната прокуратура в Търговище образувала досъдебното производство по член 213а, ал. 2, т. 1 и 2, във връзка с ал. 1 от НК. До определяне на постоянната мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от съда Николай К. е бил задържан от Районната прокуратура в Търговище за срок до 72 часа. 

Определението на съда подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!