„Преди няколко месеца ГДБОП и Спецпрокуратурата намериха нелегална фабрика за незаконно производство на цигари в Карнобат. Тя бе една от най-добре оборудваните в България. Печалбата е била по милион и половина лева на седмица, но това е изчислено по цени от черния пазар. По шест милиона лева на месец е била печалбата по изчисления на легалния пазар“, това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.

„Дали случващото се днес във Винпром има връзка с това ще научите скоро. Не мога да кажа дали Миню Стайков е задържан ли не е. По моя информация е задържан. Арестувани са и над 10 лица за 24 часа“, поясни още прокурорът, потвърждавайки информация на БЛИЦ, че предстоят арести на знакови бизнесмени.

Удар! ГДБОП разкри огромна нелегална фабрика за цигари в бивша мандра край Карнобат 

По думите му различни неща свързват фабриката за цигари и Винпром.

„Работниците във фабриката са довеждани от Армения. Работили са там и не са излизали. Имало е спално помещение, кухня, фитнес и други. Сградата е сина на кмета на град Карнобат. Била е отдадена под наем“, уточни още той.

„Работим по сериозни нива на организираната престъпност. Тогава не повдигнахме обвинения, защото задържаните бяха на ниво шофьор на ТИР, портиер, който е наемател на сградата и т. нар. „отцепка“, който е подсигурявал тръгването на тира.

Постарахме се през последните месеца да работим сериозни и да стигнем до по-големите нива.

Ексклузивно в БЛИЦ! Първи СНИМКИ от спецакцията в сградата на „Сис Индустрийс“ ООД 

Утре може да чуете и повече имена. Имаме задържани над 10 лица. Правим акции, щом съберем доказателства, които ще издържат в съда. Нямаме за цел да задържим дадено лице и само да се снимаме с него“, каза още Гешев.

„Не можем да кажем на даде лице „Стой си в България. Не ходи никъде до 20-то число, че ще те арестуваме. Визирам и хората от Франция. Те бяха на почивка, но сега е очевидно за всички, че се укриват. Така, че ако те бяха предупредени, че ще бъдат задържани нямаше да са в чужбина и нямаше да си оставят 10 милиона лева в касетите“, заяви той по повод случващото се около семейство Арабаджиеви.

Гешев допълни, че спецпрокуратурата ще продължи да работи по начина, по който е работила през последните години и че не може да заяви със сигурност ще има ли други мащабни акции или арести на известни лица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!