Днес ще се иска мярка за неотклонение на Маринела Арабаджиева. Това каза заместник главният прокурор Иван Гешев в сутрешния блок на БНТ.
 

„Поредният български олигарх, когото прибираме вкъщи, ако използвам журналистическия и житейския термин в тази насока. Това го правим с цел да бъде изправен пред българското правосъдие и българския съд, най-вече. Ние смятаме, че има доказателства за извършени престъпления, а вече дали са извършени ще прецени съдът“, заяви Гешев.
 
Той посочи, че днес ще се проведе заседанието, свързано с мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева. По повод анализите на материалите, които са били открити, като доказателства в телефоните, когато се е гледала мярката на Ветко Арабаджиев, Гешев коментира, че тогава са били изследвани част от иззетите 26 телефона от испанските власти.
 
„Сега предметът и обемът на изследваните телефони се е разширил. Към онзи момент бяха констатирани връзки с Белград“, заяви заместник главният прокурор.
 
Той обясни, че в иззетите телефони са открити уличаващи доказателства за връзки на фамилиите Арабаджиеви и Баневи с Цветан Василев. Гешев изтъкна, че не може да твърди, че бизнесменът Иво Прокопиев има връзки с подсъдимия по делото за КТБ Цветан Василев.
 
„Имат някакъв контакт да си координират действията. Техният общ интерес е да бъде дискредитирана прокуратурата. Начинът е пари - плащане на определени хора за дискредитиране на прокуратурата и действията на разследващите“, посочи още Гешев.