При стрелба от преминаваща кола в ж.к. "Надежда-6" простреляха вуйчото на Азис 57-годишният Христо Върбанов-Папата и 32-годишната Гинка Петрова, приятелка на сина му. И двамата са без опасност за живота, съобщиха от МВР. Жена, която случайно е преминавала през мястото на инцидента, е била улучена в гърба при безразборната стрелба.

Тя е откарана от свои познати с частен автомобил във ВМА за оказване на медицинска помощ. Криминалисти от СДВР пътуват към болницата, за да я разпитат.

В 9.51 часа в МВР е получен сигнал за инцидент в столичния ж.к."Надежда" - 6. По първоначална информация от минаващ автомобил е стреляно по кола "Ауди А-4", в която били 57-годишният Христо Върбанов-Папата и 32-годишната Гинка Петрова, приятелка на сина му. 

Потърпевшите са роми. По-сериозно е пострадала жената - простреляна е в ръката, мъжът е с одраскване по главата. Двамата са криминално проявени. Тя е регистрирана за кражби, а той - за заплаха за убийство, телесни повреди, хулиганство и самоуправство. По сведения на пострадалите, те изчаквали в колата пристигането на адвоката им за да влязат по работа в намиращия се наблизо офис на транспортна фирма, когато от преминаващ автомобил започнала безразборна стрелба.
Стрелецът е бил с тъмна кола.
По случая работят криминалисти от Девето РУ и СДВР. Районът е заграден и предстои оглед. Двамата пострадали са откарани за оказване на медицинска помощ. Работата по изясняването на инцидента продължава.  

Христо Върбанов е от рода на Кардарашите в Костинброд и е вуйчо на популярната фолкзвезда Азис. Това не е първото покушение срещу него.  На 13 февруари 2007 година Върбанов пак бе прострелян, но в столичния кв. "Обеля" пред блок 221. Тогава той разговарял със жена в личното си Ауди, когато от преминаващ автомобил е стреляно по него. Тогава той бе улучен в главата и гръдния кош. Една от версиите за покушението през 2007 година бе, че Папата щял да свидетелства в съда, че поръчител на убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева е военният прокурор Николай Колев.  
Папата е  работил с Иво Карамански. Върбанов е бил задържан за трафик на жени, търговия с оръжие и наркоразпространение. Освен това се е занимавал и с фалшиви фактури и злато. Той е член на Върховното мешере -съдът на ромите. Членува в ромската фондация "Бахтало Дром" с интереси в здравеопазването и културата. 

Вторият атентат срещу Христо Върбанов потвърждава факта, че по него стрелят аматьори, коментира пред БЛИЦ поредното покушение срещу Папата лидерът на Евророма Цветелин Кънчев. Той призова МВР да разкрие стрелците. В МВР много добре знаят хората, които са стреляли по него, допълни Кънчев. На въпрос дали това покушение има нещо общо  с  пререкания в мешерето, Цветелин Кънчев заяви: "Не бъркайте мешерето". Лидерът  на Евророма отива до ВМА, за да се срещне с Папата.  /БЛИЦ