Полицаи от СДВР са задържали група от кражби с взлом. Двама от извършителите са били задържани по време на опит за грабеж. Както БЛИЦ писа четирима души са задържани при опит да ограбят офис на мобилен оператор в столицата.

Групата е действала от месеци на територията на София, като е атакувала главно няколко магазина на телекомуникационна компания и верига за техника в столицата, съобщава Нова телевизия.

По непотвърдена информация единият от апашите е със 165 криминални регистрации.
 


 


 
Акцията е започнала малко сред 6 ч. тази сутрин. Тя е насочена срещу група, което е извършвала кражби от офиси на мобилни оператори и вериги за продажба на техника, уточнява БНР.

Действията на МВР са свързани с опит за пореден обир на бандата в офис на мобилен оператор на софийската улица „Тодорини кукли“.

Полицията обаче е имала информация за плановете на бандата и е успяла да задържи четирима души.

Трима от тях са задържани малко след като влезли в офиса мобилния оператор, а четвъртият е бил човек, който следял за полицейско присъствие в района. Но и той е арестуван.

Единият от задържаните е на около 30 години, другият – на около 22, съобщиха източници от столичната полиция. Единият от арестуваните е със 165 регистрации в полицията.

Групата се е занимавала с престъпна дейност – обири на офиси на мобилни оператори и магазини за техника, от доста време, като през последните два месеца в столицата са извършени няколко такива.

Откраднатата техника и мобилни телефони са на стойност десетки хиляди левове.

Засега полицията не съобщава по какъв начин и къде е пласирана крадената стока.

Продължават обиски и разпити, като повече информация за акцията се очаква по-късно днес.

 


 

От СДВР дадоха и подробности на извънреден брифинг. От четирите задържани лица 3-ма са криминално проявени.

"Едно от лицата е с над 24 криминални регистрации и над 164 съобщения за установяване на извършител на престъпления по нашата система", уточни комисар Петър Петров – началник отдел Криминална полиция към СДВР.

Едното от лицата има осъдителна присъда в Германия за взривяване на ATM устройство. След излежаване на присъдата си се връща в България и продължава с криминалната си дейност.

Групата е разследвана от месец и половина. Те бъда проверени за съпричастност за още 5 случая на територията на СДВР.

Около 4:30 ч тази сутрин проникват в магазина, като взломяват вратата и отмъкват това, което е на витрината. Дръзка кражба.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!