В 13.00 часа в Окръжен съд – Пловдив днес пристигна подсъдимият Стефан Асенов - Менду, както и жена му и брат му, предаде Plovdiv24.bg.

Защитата на подсъдимите поиска отлагане на делото с час, за да имат възможност да се запознаят с документите по обвиненията. Искането им беше уважено и след по-малко от час се очаква да бъде даден ход на делото, което ще разгледа наложената спрямо тримата мярка за неотклонение.


Припомняме, че спрямо Стефан Асенов, на 49 г. са повдигнати обвинения за това, че: - без съответно разрешение е извършвал по занятие банкови и други финансови сделки – отпускане на кредити,като от тази дейност е причинил значителни вреди и е получил значителни неправомерни доходи – престъпление по чл. 252 ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, - при условията на продължавано престъпление, в качеството си на данъчно задължено местно физическо лице, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.


Той е потвърдил неистина в подадени пред ТД на НАП Пловдив годишни данъчни декларации – престъпление по чл. 255 ал. 3 във вр. ал. 1 т. 2 във вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. - при условията на продължавано престъпление, в съучастие, като извършител, с А.А., негов брат, е склонявал към проституция други лица, като деянието е извършено с користна цел по отношение на две и повече лица – престъпление по чл. 155 ал. 5 т. 3 във вр. ал. 3 във вр. ал. 2 във вр. чл. 20 ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.


При условията на продължавано престъпление, като извършител, в съучастие, с А.А., като помагач, и с 43-годишната К.С., също като помагач, е извършил финансови операции с пари, с които е закупил недвижимо и движимо имущество, като е знаел, че парите са придобити чрез тежко умишлено престъпление –лихварство, данъчни престъпления и предоставяне на помещения за проституция – престъпление по чл. 253 ал. 4 във вр. ал. 1 вр чл. 26 ал.1 във вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от НК.


Срещу А. А., на 46 г., брат на Менду, са повдигнати обвинения за това, че като съизвършител е предоставял помещения за полови сношения и блудствени действия и в съучастие като помагач в престъплението - пране на пари. Като обвиняема за престъплението по чл. 253 ал. 4 – пране на пари, е привлечена и К.С., на 43 г., като помагач на Стефан Асенов - Менду. Жената е живяла на съпружески начала с него.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!