Все още не са заловени тримата издирвани във връзка с обира. Те не са напуснали страната. Това заяви директорът на Националната полиция Христо Терзийски и ги призова да се предадат.
„Практиката да бъдат взривявани банкомати стартира преди няколко години. Първите случаи са в Холандия, после - в Германия и Франция. Имаме статистически данни, че се увеличават и в Европа. Имаме 18 посегателства на банкомати и 6 от тях са успешни.

Преди няколко години бяха цялостно изтръгвани от основите на конструкцията. Дадохме съответните предписания и вече са с вградени лостове, които се вкопават в земята. Но тенденцията с взривяването е от няколко години насам”, добави Терзийски пред БНР.
 
„В началото на октомври бяха дадени предписания за противодействие, но говорим за различни притежатели. Един от начините за предпазване е омастиляване на банкнотите при взрив. Даваме ежегодно на банките предписания за тяхното имущество. При последния случай камерите са били на достъпно място за престъпниците и са били отклонени”, посочи той.
 
Христо Терзийски коментира и проблема с телефонните измами: „От десетина години се говори за телефонни измами. В последната година благодарение на медиите наистина застанаха във фокуса на общественото внимание. Трябва да говорим всеки ден за тях, защото потърпевши са нашите родители. Сформирахме специални звена за противодействие на телефонните измами. Даваме сериозен медиен отзвук. Резултатите тази година са добри - имаме доста неутрализирани групи”, допълни комисар Терзийски.