Днес Върховният касационен съд е отменил решението на Апелативен съд-Пловдив за доживотната присъда на пловдивчанина Божидар Атанасов. 

Припомняме, че прокурор Георги Пенев от Окръжната прокуратура в Града под тепетата го обвини в умишленото убийство на бизнесмена Огнян Харизанов, извършено през 2007 г. 

Върховният касационен съд е констатирал много процесуални нарушения на апелативните си колеги в Пловдив, които са свързани с оценка на доказателствата, показанията на тайните свидетели, които всъщност са явни, необосновани искания на доказателства и др. 

Делото се връща за ново разглеждане в Апелативния съд, съобщи за БЛИЦ адвокатът на обвиняемия Стоян Донков.

БЛИЦ припомня, че Божидар Атанасов е сочен и за килър на убития през 1999 г. митнически инспектор Георги Дребчев 

До преди няколко години извършител на разстрелите не бе открит, но по времето, когато настоящият секретар на президента Пламен Узунов оглавяваше пловдивската полиция, беше обявено, че Божидар Атанасов е извършител и на двете зверства. 

И за двата разстрела той получи доживотни присъди, които паднаха. Процесът за Дребчев вече приключи и се чака присъда. 

През всичките тези години БЛИЦ Пловдив следеше двата процеса и информираше своите читатели. Убийството на Дребчев се свързва с много пари, заради които е бил разстрелян, а убийството на Харизанов се свързва с голямо количество наркотици, заради които е бил убит. 

И до днес Божидар Атанасов отрича да има съпричасност към който и да е от двата разстрела. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!