Стоянка и Петър Дребчеви – родители на убития през далечната 1999 година митнически инспектор Георги Дребчев, просълзени казаха пред камерата на БЛИЦ, че искат убиецът на сина им да гние цял живот в затвора. 

Днес Апелативен съд – Пловдив гледа процеса срещу сочения за килър Божидар Атанасов и обвинения в подбудителство Иван Карабелов.

Почернените родители на митничаря коментираха, че вярват в съдебната система и че има свидетели, които сочат, че именно Божидар Атанасов е ликвидирал по поръчка сина им.

По време на заседанията Атанасов твърди, че няма как той да е физическият извършител на убийството, тъй като според него има доказателства, че точно в този момент той е бил в една от пловдивските болници, където лекар му е източвал вода от коляното.

Преди време се появи и бивш военен – Ганчо Ганчев, който свидетелства, че във фаталната вечер на 13 юни 1999 година е срещнал в двора на болницата килъра.

Семейство Дребчеви казаха, че по време на процеса са се появили много фалшиви свидетели, които говорят неистини. Като мотив за убийството се спрягат намесени много пари, но и до ден днешен никой не оповестява кой е поръчителят на зверството.

Убийството беше към т. н. „замразени дела“ без обвиняем дълги години. едва преди пет години Прокуратурата обяви, че са арестувани Божидар Атанасов и Иван Карабелов, а в последствие им е повдигнато и обвинени.

Атанасов бе осъден на доживотен затвор, а Карабелов на 15 години и 6 месеца. И до днес двамата твърдят, че са невинни и искат пълно оневиняване.

Днес делото беше отложено, тъй като съдът отстрани защитата на Атанасов – адвокат Стоян Донков. Причината е, че преди време той е консултирал като юрист Стоян Узунов – един от свидетелите на Прокуратурата по въпросното дело.

Пред камерата на БИЦ адвокат Донков бе категоричен, че няма конфликт на интереси и че неговият клиент ще обжалва на по-горна инстанция решението на Пловдивския апелативен съд.

БЛИЦ припомня, че Атанасов е с доживотна присъда и за убийството на пловдивския бизнесмен Огнян Харизанов – Оги Лудия. То е извършено през 2007 година в парк „Родопи“ над Пловдив. Това зверство също и досега е отричано от обвиняемия.

Кристина ИЛИЕВА, БЛИЦ
Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!