51-годишният Стоян Б. е в болница в тежко състояние, след като в събота приятелят му от детинство Георги Н., на 48 години побеснял и се опитал да го убие, разбра БЛИЦ от разследващи. Във фаталния ден около 15.30 часа Стоян си пиел кротко в заведение в Сопот, което се намира на улица „Ставри Костов“.
 
В този момент покрай кръчмата минал Георги. Дни преди това двамата се били, имали някаква вражда. В събота Георги изтичал до дома си, нарамил брадва и нож. С брадвата три пъти нанесъл удари в главата на опонента си и доскорошен другар, пробол го  2 пъти с ножа в областта на сърцето.
 
За щастие хладното оръжие не успяло да проникне в гръдната кухина и това спасило живота на по-възрастния мъж. В този момент се намесил управителят на заведението, разтървал Георги и Стоян, който бил паднал в безпомощно състояние на земята.
 
За единия била извикана полиция, за другия линейка. Георги Н. е в ареста за 72 часа, ще му се иска постоянно задържане, ще бъде обвинен в опит за убийство. Стоян Б е бил опериран в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, отстранена е частица от черепа му. И агресорът,  и жертвата му не са криминално проявени, в Сопот коментират, че са приятели от деца, но и двамата обичали да прекаляват с алкохола.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ