Организирана престъпна група от 4 човека бе разбита при мащабна специализирана операция с участието на повече от 120 служители от ОД МВР-Пловдив и ДАНС на територията на Пловдив, Кърджали и Асеновград.
Групата, изготвяла  фалшиви документи за самоличност, е разследвана от шест месеца, но и преди това е била засичана няколко пъти. При операцията са проверени много адреси и са иззети фалшиви български, турски и ирански паспорти, лични карти, свидетелства за правоуправление, заготовки, компютърни конфигурации. В ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” са В.Ж. /45 г./ от Пловдив, Ф.Ф. /32 г./ от Кърджали и братята Р.А. /40 г./ от Асеновград и С.А. /38 г./ от Кърджали.
Окръжният прокурор Андрей Атанасов заяви, че за деянията на четиримата мъже НК предвижда лишаване от свобода от 3 до 15 години. Според Румен Георгиев – началник отдел в Териториална дирекция  -  ДАНС, успехът на операцията е голям, защото  иззетите фалшиви документи за самоличност, чиято цена за комплект върви между 500 и 2000 лева, са могли да бъдат използвани за незаконна емиграция в Западна Европа, за  легитимиране с тях на различни криминално проявени, както и на лица, занимаващи се с терористична дейност. Трима от четиримата арестувани мъже са криминално проявени и осъждани за подобни деяния – съобщи Пламен Узунов – началник на сектор „Криминална полиция” при ОДМВР-Пловдив. /БЛИЦ