От пледоарията на прокуратурата стана ясно, че скоростта на джипа убиец, с който се е движил Кристиан Николов, е била не по-малка от 103 км/ч в момента на удара, а 16-17 м преди това тя била около 95 км/ч. Това пише "Телеграф". 

Вместо да намали при забелязването на червения светофар и спрелия пред него автомобил, в който пътувал Милен Цветков, той ускорил, което се доказва и от липсата на спирачен път.  

Припомняме, че вчера стана ясно, че Кристиан разигравал следователите и отказвал психиатрична експертиза и вземане на ДНК проби. Това стана ясно по време на заседанието на съда, на което се гледа мярката за неотклонение на 22-годишния младеж.

Убиецът на Милен Цветков саботирал ловко разследването

Става ясно още, че той си измислял причини, поради които не искал да бъде прегледан. На една от датите заявил, че има стара травма на гръбнака, а на друга - че страда от стомашно разстройство.

Медицинските справки показват, че той не страда от здравословни проблеми. Самият Кристиан бе включен във видеоконферентна връзка, но пожела изобщо да не присъства на съдебното заседание и връзката с него беше прекъсната.

Николов настоява мярката му за неотклонение да бъде изменена, като бъде освободен от ареста.

Извънредни новини за Кристиан, който погуби Милен Цветков

Както е известно, навръх Великден Кристиан удари с автомобила си колата на Цветков. Фаталната катастрофа стана на кръстовище в квартал „Хладилника“, докато Цветков чака в колата си на червен светофар. Той бе отнесен с жесток удар отзад от джипа, управляван от Кристиан.

Момчето седнало зад волана под въздействието на наркотици. Заедно с него в колата са били синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги, и 21-годишната Симона Цветкова, които също получиха обвинения, че са затаили истина и са с гаранции от по 10 хиляди лева.

За майката на Кристиан - Десислава, обвинението е, че е предоставила автомобил на дрогирания си син и е пусната под гаранция от 100 000 лв.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!