Ревнив Ромео нашамари половинката си, а после подпали и колата й. Огнената вендета се случила посред бял ден в центъра на бургаското село Брястовец, съобщава в. Монитор.

Минути по-рано подпалвачът вдигнал луд скандал на своята възлюбена. Комшии чули гръмогласната кавга, но не посмели да се намесят и оставили двойката да изясни насаме отношенията си. Вместо да намалят децибелите обаче, скандалът между влюбените излязъл извън релси. Изпълнен с подозрения за верността на половинката си, мъжът изпаднал в дива ярост и започнал да я налага по гърба с юмруци. 42-годишната жена се развикала за помощ и докато набирала по телефона роднините си, вбесения мачо хукнал навън с туба бензин. Той залял колата на изгората си с горивото и драснал клечката. После, доволен от отмъщението се отдръпнал настрани, за да наблюдава как пламъците унищожават возилото. Съседи повикали пожарна, но докато огнеборците пристигнат, от "Фолксвагена" на дамата останали само опушени ламарини. 

48- годишният подпалвач е бил арестуван на мига и прибран в районното за едно денонощие. Той е направил пълни самопризнания, а когато разбрал че го чака съд, започнал да се разкайва. Оправдал се, че изпаднал в неадекватно състояние и не знаел какво прави. 

От полицията съобщиха, че по случая е образувано бързо полицейско производство. Съседи разкриха, че изпепеляваща ревност стои зад побоя и палежа. 

Двойката нямала сключен брак, но живеели на семейни начала. Според комшиите скандалите между двамата на тема ревност не били рядкост. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!