Общественият интерес изисква предсрочни избори. Да съберем НАП и Агенция "Митници" е една идея, която е абсолютно неподготвена. Когато беше коментиран бюджетът, дума и не стана за нея.

Никой не казва преди Еврозоната това необходимо ли е, как ще бъде възприето от нашите партньори. Това са системи, които работят със съвършено различни информационни масиви, но това бяха встрани. Това каза председателят на АБВ Румен Петков в студиото на "Денят ON AIR".

"Ние много бурно обсъждаме убийството на Нотариуса, но Алексей Петров по-малко убит ли беше от него? За него защо нямаме парламентарна комисия? В момента имаме едно засипване на обществото кой на кого седял в скута, кой пил мазно кафе. Боя се, че това измества големите проблеми, пред които сме изправени", допълни Петков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него двойните стандарти водят до отвращението у хората в парламентаризма.

"Не знам какви разследващи действия ще извърши тази комисия и съм твърде скептично настроен към подобни действия. Започват да се размахват доклади с имена на магистрати, а дали не са магистрати, които не се харесват? Това не е подход. Нали се казва, че Нотариуса е имал връзки с политици. Какво правим, ако тези политици са в тази комисия?", попита той.

Румен Петков смята, че България трябва да е предприела всички мерки, за да може Пепи Еврото да се прибере у нас.

Той зададе и въпроса защо никой не е казал, че и цената на дизела е скочила с 12 стотинки.

"Защо цената на най-популярния бензин поскъпна със 7 стотинки? Нека да отговорят тези, които вземаха мъдрите решения - спиране на внос на руски нефт. Веднага след като започна войната в Ивицата Газа, казах, че проблемите при пролива между Индийския океан и Червено море допълнително ще оскъпят. Резултатът е на лице.

И ако правителството търси купувач на "Лукойл" - извращенията надхвърлят и най-мрачните прогнози. "Лукойл" има своя собственик", подчерта председателят на АБВ.

Петков е на мнение, че България трябва да поддържа отношения с Русия.

"Смъртта на Навални е въпрос на разследване. Трябва да си зададем няколко въпроса - кой е заинтересован от смъртта на Навални, второ - взаимоотношенията му в последните години с МИ-6. Трябва да се научим да виждаме истината", отсече той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук