Престъпността в българските курорти се оказа основна тема в руските форуми, където се споделят отзиви и проблеми, свързани с лятната почивка. Руска туристка е станала пряк свидетел на схемата на джебчиите, а разказът й е публикуван в един от най-големите местни форуми - otzyv.ru, пише E-Burgas.

Случката се е разиграла на 8 юли на спирка в курорта Слънчев бряг, където жената със своя приятелка чакали автобуса заедно с още няколко човека. На спирката се появили и три "красавици" от ромски произход, които се смесили с чакащите. Когато автобусът пристигнал и хората започнали да се качват, една от циганките бръкнала в най-близката чужда чанта и извадила портфейл от нея.

"Аз се разкрещях, жената се усети и успя да си вземе портфейла. Тогава циганката се обърна към мен с "Руска к*рва" и се опита да ме удари. Наблизо беше синът ми, който е доста едро момче, така че те се разбягаха. Автобусът просто затвори врати и тръгна, без никой да обърне внимание. В последствие в коша за боклук видях четири разтворени портфейла с кредитни карти и документи. В единия от тях имаше и 50 рубли, които явно не са се сторили достатъчни на крадците", разказва още рускинята.

В последствие тя е взела портфейлите и ги е предала на полицията. Описанието на джебчийките също е дадено на органите на реда - млади, не много високи, изрусени и с чанти на рамо. Полицаите обаче обяснили, че дори да ги хванат на тяхно място ще се появят други.

"И в България са изненадани, че има отлив на туристи... Това там не са джебчии, това са разбойници, които не се страхуват от нищо.", завършва рускинята.

Разказът и е предизвикал цяла полемика във форума, като много потребители също разказват, че са станали жертва или свидетели на кражби в курорта.