Пловдивските полицаи са арестували 49-годишен бизнесмен. Мъжът е чужденец, има фирма за търговия и рециклиране на машини за тютюнопроизводство и цигарени изделия в Пловдив, научи БЛИЦ от свои източници от тютюневите компании. 

Дейността на фирмата обаче служила за прикритие на оборудване на незаконни фабрики за производство на цигари в България. Незаконните обекти бълвали изделия за милиони, ощетяван с много пари е държавният бюджет. 

Проведена е в началото на април специализирана полицейска операция, при която са претарашени офиси и складове на фирмата на чуждестранния бизнесмен в Пловдив.

Открити и конфискувани са около 35 машини за производство и преработка на тютюн и цигарени изделия, както и много части и агрегати за машините. По наша информация всичко конфискувано се съхранява в Митница Пловдив.

Към момента митнически служители и експерти от тютюневия бранш извършват проверка за това дали машините на чужденеца са законни, какво е точно тяхното предназначение, от къде и кога са внесени в нашата страна.

БЛИЦ припомня, че наскоро пловдивската полиция разби незаконни подобни фабрики и обекти в селата Калековец, Желязно и Цалапица. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!