Скандално видео с арест подлуди социалните мрежи. На кадрите се вижда как полицаи са закопчали в белезници мъж, а отстрани снима друг, който се представя за брат му.

Операторът казва: "Ето задържат брат ми без всякаква причина, вижте блъскат го".  В същото време се чува женски глас, който крещи на полицаите: "Не е хубаво това, което правите. Пуснете го да се прибере вкъщи".

Самият арестуван пък се е вкопчил в ограда и вика към близките си: "Звъни на шефа ми, той ще дойде. Снимай и във фейсбук".

След това униформените качват мъжа в патрулката. Тогава братът казва "Няма ли да ми поискате лична карта, единият полицай се връща, за да вземе документа и видеото свършва".

Не е ясно къде точно е заснето видеото, но от коментарите на оператора става ясно, че служителите са от 9-то РПУ, което отговаря за район "Люлин".След публикуването на клипа в социалните мрежи веднага заваляха коментари. Част от потребителите обаче твърдят, че едва ли е извършен арест без преди това да е бил нарушен законът, а други допълват, че това не може да се приеме за полицейско насилие, тъй като служителите са изпълнявали задълженията си.

"Ivan Dulgerov: Не ги защитавам и аз съм и събрал попарата,но винаги има и друга гледна точка,интересно ми е защо 2 патрулки и задържане на улицата,без нищо да си направил нещо не ми се вярва

Явор Николов7 А бабата също трябва да бъде задържана за възпрепятстване на полицейски служител по задържането на обществен нарушител.

Kristian Milev: НЕспазване на полицейско разпореждане!
НЕсъдействие на органите на реда при задържане!
Аз не виждам нищо нередно...виждам само арогантно и агресивно поведение спрямо органите на реда след злоупотреба с алкохол...

Владислав Пулов: Kristian Milev задържан на какво основание?? Аз мога да бъда пиян,надрусан,опикан , осран тях кво ги топли стига да не преча на околните и не нарушавам обществения ред  Голям защитник и ти стана

Kristian Milev: Владислав Пулов написал съм ти кои точки нарушава от закона от това,което се вижда на видеото...да ти го нарисувам ли искаш?и аз съм се разхождал пиян в малките часове и са ме спирали патрули за проверка и нито веднъж не са ме задържали но пък и аз не съм ги питал кои са те и знаят ли кой съм аз и кой ми е шеф...", гласят част от коментарите.