Според разказите на полицаи от Делхи, отвличането на българина Радослав в Индия е било като като истински екшън. Както БЛИЦ писа, 28-годишният компютърен специалист е бил натикан в кола, докато е опитвал да изтегли пари от банкомат миналата седмица. Заедно с него е бил друг българин - Георги, който успява да се спаси по чиста случайност.

След отвличането похитителите се свързали с бащата на Радослав в България и са поискали да им бъде изплатен откуп в размер на около 50 хиляди лева.

За случая съобщава hindustantimes.com. Според други индийски медии бащата на въпросния Радослав Палашев бил "заможен българин".

Преди, обаче, мъжете да успеят да довършат плана си, двамата мъже са освободени от полицията след кратка престрелка и гонитба из улиците. 

Арестувани са 36-годишен мъж, съден за убийство и неговият помощник на 39. 

От полицията в Индия съобщават, че са иззели два пистолета, парите, ограбени от българина, както и автомобила, с който са го похитили. 

"Двамата са били в кола, Радослав е слязъл, за да отиде до банкомата. След като не се връща, приятелят му отива да го търси, но не успява да го открие. Рано в петък (28 февруари) Георги получава обаждане от бащата на Радослав от България, който му казва, че синът му е бил отвлечен и, че мъж е поискал 2 млн. рупии за освобождаването на Радослав", разкриват от полицията. 


Радослав и приятелят му Георги след акцията на полицията 

Тогава Георги подава веднага сигнал в полицията. 

"Прегледахме кадри от охранителните камери около банкомата. Започнахме и техническо наблюдение. В петък следобед получихме информация, че подозрителни мъже са забелязани с чужденец в бял автомобил", разкрива заместник комисар от индийската полиция. 

Той отбелязва, че заподозрените редовно изключвали телефоните си и това затруднило проследяването им. 

„Междувременно семейството на Радослав ни каза, че в петък вечерта похитителите са наредили приятеля му Георги да дойде на определено място на пътя Джарода-Наджафгарх със сумата за откуп. След като го изпратихме с откупа на мястото, нашите екипи се разположиха в района в цивилни дрехи, за да следят заподозрените“, разказва комисарят.

След дълго очакване похитителите така и не се появяват, тогава полицаите започват да претарашват съседните улички и в една от тях откриват въпросния бял автомобил.

„Но щом прихванахме превозното средство, един от мъжете вътре откри огън по нас. Докато се опитваха да избягат с автомобила, започнахме преследване с няколко полицейски автомобила. Един от куршумите, изстреляни от наш служител, успява да спука гумата на колата и така похитителите бяха хванати в капан. Българинът бе спасен", допълва комисарят от полицията. 

По време на операцията трима полицаи - инспектор Джагтар, главен полицай Ашвани и полицай Капил - са ранени.

Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ