48-годишният Любомир Славейков, които уби съпругата си Светла по особено жесток начин, е бил много активен в социалните мрежи. Той е публикувал доста често свои снимки и различни кулинарни творения. Редом с тях обаче той е споделял и философски мисли.

"Ако някой мисли че съм иронизирал-греши. Вътрешният ми мир е като на монах от тибетски манастир.Сега,а всъщност има само сега.Миналото не можем да променим,а за бъдещето само правим планове."

"Невероятно спокойствие ме е обзело.", гласят част от тях.
 


Впечатление прави обаче, че е бил привърженик на смъртното наказание.

"Послание за законодателите:Върнете смъртното наказание и премахнете доживотния без право на обжалване.И вие знаете,че човек загубил всичко завинаги,е способен на всичко", гласи един от последните му постове.
 
Както БЛИЦ писа последните думи на Любомир, преди да убие съпругата си, са били за честта и че е по-важна от живота.
 
Припомняме, че мъжът е направил опит да се самоубие с газов пистолет и е приет болница "Пирогов". Първоначално беше съобщено, че има три прободни рани.

Както БЛИЦ съобщи, престъплението е извършено около 1 часа тази нощ в столичния кв. „Модерно предградие”. Сигналът в полицията е подаден от сина на жертвата.

Любомир и Светла са били в развод. Жената е била обект на домашно насилие в продължение на месеци.

В къщата, където е извършено убийството, Светла е живяла на квартира. Престъплението е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост - на жертвата са нанесени множество травматични увреждания в областта на гърдите и главата.

Установен е и мотивът за убийството – ревност. Разследването продължава, а за живота на извършителя се борят лекарите в "Пирогов".  Според сина на жертвата родителите му отдавна се били в тежък конфликт.

В профила на Любомир в социалните мрежи има и видео, в което той обижда бившата си жена.

"Това не е остатък от последния ми магазин.Това са обувките на шибаната ми бивша жена,които още не си е взела,че не са в сезон.Явно фалита е бил неизбежен."Преди да се достигне до всичко това обаче той споделя и много щастливи моменти с нея. В профила му има доста снимки и видеа от предишни години, в които са били на почивка, или са се забавлявали по заведения. Има включително и албум, озаглавен "Със съпругата,трите деца и кандитат четвъртото"

 
 

 

 

 

 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!