Официално пред БЛИЦ тази сутрин разследващи потвърдиха, че снощи е открито тялото на карловската рейнджърка Десислава Стоянова. Трупат й бе открит в пристройка в имот на бившия военен от Сопот Светослав Каменов. По тялото на 40-годишната жена имало ужасяващи следи от насилие. Все още не е ясно дали Светослав е признал за екзекуцията

Както първо БЛИЦ съобщи, жената е била заплетена в множество любовни афери. По информация на медията ни Десислава е въртяла авантюри с турчин, при когото до преди месец ходила на гости в южната ни съседка, с висш военен от поделението, с убиеца си и с други мъже. Вероятно жестоката постъпка е провокирана от ревност, това е една от основните версии, по която работят разследващите. Другата е пари. 

Светослав беше арестуван вчера в Северна България. По наша информация той често е ходил там, има познати, често бил и в София, където имал приятелка. В Сопот, от където е родом, почти не го виждали, мяркал се рядко. Не работел постоянна работа, пиел често. Не се знае от кога е имал отношения с Десислава, убийството може да е и заради пари, тъй като наскоро Стоянова изтеглила голям кредит от банка, а поръчител станала нейна колежка и приятелка


Светослав Каменов

Светослав е бил военен в карловското поделение. Преди 6-7 години се върнал с доста пари от мисия в Афганистан, но след мисията имал психически проблеми. Това наложило да го освободят от редиците на армията. 

Малко след това се обадил на полицията със сигнал, че в ДСК има бомба. Ченгетата установили, че той е зложелателят, обискирали същия този имот, в който е скрил трупа на рейджърката. Намерили сим картата, от която се обадил, захвърлена в храстите. След това бил съден. 

Съседи на изчезналата фатална рейнджърка заплетоха още по-голяма мистерия! (СНИМКИ/ВИДЕО) 

В Сопот познатите му, включително и бивши колеги, определиха Светослав като изрод. Казаха, че бил безпардонен и безцеремонен, жесток, агресивен, биел бившата си приятелка. Преди години живеел с нея в къщата си, където снощи в пристройката е намерен трупа, имал и дете от бившата си изгора. Те отдавна обаче не живеели заедно. 

Преди време Светослав Каменов се пропил, познатите му казаха, че е алкохолик, тогава ставал особено жесток. Не е изключено в такова състояние да е ликвидирал жената. След това е разпарчатосал колата й, част от която бе открита вчера в автосалон край Карлово. Внезапното и инцидентно убийство логично обяснява това, че рейнджърката, която изчезна преди повече от десет дни, е оставила телефона си на масата, а дома си отключен. Вероятно той я е повикал навън, избухнал е скандал и е последвала зловещата екзекуция. В Карлово и Сопот хората са потресени и казват, че никой не заслужава такава смърт. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!