Бургаският окръжен съд остави в ареста обвинените в брутално убийство на 70-годишния клошар в град Айтос Асен Пуров. Желязко Д. (на 20 г.) и Ясен С. (на 16 г.) преди дни след като са пили са нанесли без никакъв мотив 32 смъртоносни удара с нож и множество юмрука в главата на възрастния човек, съобщава БГНЕС. Нападнали са Пуров докато спи в необитавана постройка.
 

Очаква се в предстоящия процес двамата да се признаят за виновни и делото да прочете по съкратена процедура. Мотив за убийството няма.
 
"Тогава, когато съм осъществявал контакт с него, той не беше в пълна степен адекватен, все още беше неадекватен под въздействие на алкохол. Нямат ясен мотив за извършване на престъплението", каза служебният защитник на непълнолетния Ясен, адвокат Георги Габровски.
 
И двамата убийци обаче признали пред разследващите, че са пили бира, а после около литър ракия. Продължили да пият след извършеното престъпление. Желязко не могъл да обясни пред адвокат Илиева защо са извършили убийството.

"Каза че са употребявали алкохол след което са извършили деянието. Никой до сега не е казал защо", потвърди служебният защитник на 20-годишния Желязко, адвокат Добрина Илиева.
 

Заради бруталното престъпление, държавното обвинение ще настоява за най-тежко наказание за двамата роми. Желязко Данчев може да получи до 20 г. затвор, а непълнолетният Ясен Стойчев - от 5 до 15 години лишаване от свобода.

"Предвид начина на извършване на деянието поведението на двамата извършители, считам че това са едни човешки същества, които имат много неуважително отношение към човешката същност, към телесната неприкосновеност, нямат никаква развита ценностна система и затова поисках най-тежката мярка за неотклонение и за двамата, включително и за непълнолетния", заяви прокурор Красимира Кателиева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!