Седем мъже насилиха момичета, което си вървяха по улицата в Санкт Петербург. Те ги атакували заради външния им вид, споделя един от приятелите на пострадалата Алина.

"Те започнаха да ни обиждат по груб начин, защото имахме нестандартен външен вид. Казваха ни: "Лесбийки ли сте? "Започнаха да се приближават твърде много до нас и да питат какво има в джобовете ни. Опитахме се да отидем по-далеч, но мъжете ни блокираха движенията“, споделя 18-годишната Алина.


Момичетата се затичали към кафенето, а едно от тях се опитало да се сдобие с черен пипер, заради което било намушкано в лицето. 18-годишната Катя, кадетка в Държавния университет за морски и речен флот, искала да спаси нейната приятелка. Тогава цялата тълпа я нападнала, ударила я по лицето, слепоочието и главата няколко пъти. Тогава мъжете избягали.

"Обърнах се и казах: "Какво правите?" И след това не помня нищо. Получих два удара в лицето", разказва Катя.
 В резултат на това Катя се събудила в линейка, диагностицирана е с мозъчно сътресение без травматични промени и устната й е пришита. В началото момичето се чувствало зле, съзнанието и речта му били объркани, но постепенно започнало да се възстановява и успяло да разкаже за случилото се. Неин приятел по-късно сподели туит, че Катя е написала изявление в болницата.