Арестуваният за данъчни измами собственик на мандрата "Елена" Стефан Василев е подозиран от криминалистите за далеч по-тежки престъпления и това е причината за необичайно дългото му пребиваване в килията на следствения арест, твърди "Уикенд".
Разследването срещу Стефан Василев обаче е стартирало не заради съмненията на ченгетата, че укрива данъци, а като заподозрян за екзекуциите на данъчния Иво Стаменов и търновския бизнесмен Петър Христов. 

Бирникът Стаменов бе ликвидиран на 13 декември 2017 г. посред бял ден в центъра на София. Данъчният Стаменов издъхна след няколко дни в болницата, а извършителите на мократа поръчка все още не са открити. 

Търновският баровец Петър Христов, който бе дългогодишен конкурент на Стефан Василев в млечния бизнес, пък бе екзекутиран от наемник на 8 януари 2018г. пред офиса си на столичния булевард "България".

Разбра се кой е арестуваният крупен мандраджия, укрил 900 000 лева от ДДС и каква е връзката му с вдовицата на разстреляния в Елена бизнесмен Слави Славов 

Разстрелът на Петър Христов, който управляваше млечната компания "Лактима", също не е разкрит до този момент. Сред заподозрените като поръчители на убийството му бяха членове на бандата за мокри поръчки "Килърите", които само дни преди убийството на Христов бяха осъдени на доживотен затвор. 

Според източници от МВР задържанията за данъчни измами Стефан Василев е бил посочен от брата на Петър Христов - Димитър Манолов, като евентуален поръчител на екзекуцията. През годините двамата млечни шефове враждували свирепо, като по сигнали на боса на ДИТО мандрата "Елена" неколкократно била проверявана от данъчните. 

Мандрата в град Елена, управлявана от фирмата "Би Си Си Хандел", била поставена и под постоянен мониторинг от отдела "Фискален контрол" към НАП, управляван от Иво Стаменов. 

Съмненията на криминалистите са, че млечният бос Стефан Василев може да е замесен и в двете екзекуции. Засега обаче антимафиотите не разполагат с доказателства, годни за повдигане на обвинение. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!